SOL- OG JORDVARME

Energirigtige løsninger med store besparelser

Der er kommet markant større fokus på sol- og jordvarme de seneste år, og det er med god grund. Ikke alene er det en solid, energirigtig løsning. Der er også store besparelser at hente på varmeregningen. Faktisk kan du spare helt op mod 50 procent, hvis du udskifter oliefyret med en løsning inden for jordvarme eller solvarme. Tilmed er det også en meget renere energiform og energikilde. Det er altså både godt for pengepungen, men også for klimaet og miljøet. 

Hvordan fungerer solvarme

Solvarme er også kaldet solcelle energi og det fungerer på den måde at du placerer solcelle paneler på taget af dit hus. De kan også placeres på en mark eller i haven hvis det er bedre. Men vi ser oftest at de bliver placeret på hustagene, da det giver en god effekt og fanger mange af solens stråler, som jo er essentielt her. Solen opfanges af panelerne og omdanner solens stråler til energi. Den energi kan bruges til at generere strøm eller varme. Har man et solvarmeanlæg bruges det til at opvarme boligen. 

For at opnå en pålidelig drift af sit solvarmeanlæg, er det vigtigt at sikre den rette vedligeholdelse af anlægget. Personligt kan du sørge for at holde panelerne fri for blade og andet skidt da det spærrer for strålerne og dermed ikke genererer den samme mængde energi til systemet. Herudover er det en rigtig god ide at planlægge et årligt eftersyn af en fagmand. Ved at sikre dig et årligt serviceeftersyn af dit anlæg, sikrer du dig en pålidelig drift, og at du ikke taber energi i processen. Samtidigt anbefaler vi det også af sikkerhedsmæssige årsager. Hos Bedre Bad – Bedre Energi Nibe Syd tilbyder vi at servicere dit solvarmeanlæg efter aftale med dig. Kontakt os, og hør mere omkring vedligeholdelse af dit anlæg.

Jordvarme som energikilde til hus

Et jordvarmeanlæg udnytter jordens varme og temperaturforskelle til at trække energi ud af jorden og producere varme. Det foregår via lange energislanger, som skal graves ned i haven. Slangerne skal ned i en dybde, hvor der er frostfri og hvor jordens egen varme kan varme slangerne op. Jordens energi generer den varme, som vandet i slangerne skal bruge og som kan pumpes ind i huset til at varme radiatorer op. Jordvarme er en mere omfattende energioptimeringsform. Dette skyldes ikke så meget løsningen, og den energi der produceres, men forarbejdet med at grave slangerne ned. Derfor er det typisk også en større investering up front end andre energityper, men på den lange bane får du billig og effektiv energi. Når selve anlægget er installeret, får du en vedligeholdelsesfri energiform, som er nem at overvåge.

Jordvarme kræver ikke nødvendigvis en stor have. Der findes også metoder, hvor man graver lodrette energirør 100-150 meter ned i jorden. Det er en dyrere metode end den traditionelle, og den kræver også større sikkerhedsforanstaltninger pga. grundvandet. Fordelen er at den tillader jordvarme i boliger med begrænsede have arealer. Metoden er mere udbredt i Sverige, hvor de kalder den for ”bjergvarme”.

Lyder mulighederne med jordvarme interessant, så tøv ikke med at kontakte Bedre Bad - Bedre Energi Nibe S. Vi ligger i Øster Hornum og kører gerne en tur ud til dig for at kigge på dine muligheder for at få jordvarme.

Stor ekspertise og høj kvalitet

Hos Nibe / Øster Hornum VVS har vi stor ekspertise inden for luft til vand-varmepumper, jordvarme og solvarmeanlæg. Vi arbejder kun med de bedste produkter på markedet, og derfor anvender vi Danfoss, da denne leverandør kan stå inden for samme kvalitet, som vi er kendt for. Vi går ikke på kompromis med kvaliteten og det skal skinne igennem.

Lad os komme ud til din bolig, så vi kan se på, hvad der vil være den bedste løsning for dig. Kontakt os på telefon 98 35 13 02 for at aftale en tid.

Læs mere om hvilke energiopgaver vi løser: